Upptäck innerskärgården

Vi vill att ni ska se hela vårt fina Bohuslän. Här har vi samlat en del av våra smultronställen. Ni bokar och planerar de här aktiviteterna själva, men undrar ni något så hjälper vi gärna till att svara på frågor eller komma med fler tips!

Något ni inte får missa är att promenera från ert rum till Café Tillsammans i Slussen, det helveganska caféet bjuder på hembakat, surdegsbröd från Herr Bröd & massor av väl utvalda förfriskningar.

.

I Slussen och nära Pensionatet

Precis vid pensionatet ligger en trevlig badplats med bryggor, solplatser och hopptorn.

För den som vill ut på havet hyr ni en tvåmanna kanot och/eller två havskajaker hos oss. Lägg till detta i er rumsbokning eller maila. Vi lånar ut flytvästar. Tidigare vana krävs för längre turer!

Om du bor över här – glöm inte att lägga till vår vedeldade bastu i vattenlinjen till din bokning.

Vill du ta en promenad, springa finns flera fina stråk. Receptionen tipsar gärna om trevliga turer i närheten. Antingen upp mot Höggeröd eller ut på Brunnefjäll och udden som sticker ut från Slussen.

På ön, inom en timme från Pensionatet 

Många utflyktsmål ligger mindre än en timme från Slussen.
På vägen mot Svanesund ligger Stillingsön, en badortsmiljö  från förra sekelet med vackert underhållna sommarhus, alla målade i vitt och ockra.

Öns västsida är ett turiststråk med flera sevärda samhällen. Hälleviksstrand är ett fint stopp liksom Mollösund, ett välbevarat fiskeläge, Käringön och Gullholmen typiska, pittoreska bohuslänska miljöer. Färja går från Tuvesvik.

Missa inte heller ett besök på Tavlebord, mitt på ön, lanthandeln med lokala produkter och Honungsgårdens biodling och café. Fortsätt turen sen till ön Lyr på sydsidan där härliga Bryggvingen bjuder på både bra lunch och fantastisk utsikt.

.

Utanför Orust, spännande tips i närheten

 Båtluffa i Bohuslän, finns turer från t ex Ljungskile!
På grannön Tjörn får du inte missa: Pilane gravfält med en årlig skulpturutställning i jätteformat och Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn, en världsattraktion. Stanna till i Bleket och handla gott surdegsbröd och ät en lövtunn, finfin pizza hos Lottas Bak & Form.
På vägen till eller från Orust är Sundsby Säteri ett stopp med god fika och en fin milö.
Åker du norrut är Bohusläns Museum alltid sevärt. På vägen dit är Stallgården vid Rotviksbro ett utmärkt lunchstopp. Har du lite tid i Uddevalla kan du fynda i Pingstkyrkans second hand.
Grip ögonblicket och gör upplevelsen på Slussen större!

Innerskärgården med båt och cykel


”Ta med cykeln och spendera tre dagar ömsom på cykelsadeln, ömsom bakom relingen. Båten tar dig till Orust där du kan utforska saltstänkta kustvägar, stanna till vid mysiga boenden och hitta dina egna picknickfavoriter däremellan…”
/Södra Bohuslän

Läs mer om hur du kan upptäcka innerskärgården med cykel och båt > 

Slussens Pensionat

559346-6807
Slussen 415
47393 Henån

info@slussenspensionat.se
+46 304 37525 

Öppet vardagar för konferenser & förbokade sällskap. 

I februari 2024 öppnar vi vår pop-up fine dining restaurang Hallins Hus! 

Se vad som händer på Slussen!