
Detaljer och helhet spelar roll
Middagen – det sociala, smakerna och att det får ta tid. Njutning har inte bråttom.
En kväll här är aldrig bara en måltid – det är en upplevelse för alla dina sinnen.
Vi vill att redan när ni kommer till oss, då börjar den upplevelsen.
Incheckningen, den hembakade välkomstfikan med kaffe, den vedeldade bastun. Vyn ut över viken.
Steg för steg bereds ni för kvällens höjdpunkt – middagen.

Fine dining med berättelser
I Hallins Hus låter vi maten och drycken tala – om råvaran, om platsen och om människorna bakom.
Här serveras en middag med dussinet bjudningar, där alla rätter har ett ursprung i vår närhet och alla har en egen berättelse. Dryckerna kompletterar var rätt, helt rätt.
En kväll hos oss är en helhetsupplevelse för alla sinnen – kvällen är genomtänkt, men aldrig tillrättalagd, signerad vår köksmästare David Lundqvist, Årets Kock 2018, ackompanjerad av vår sommelier Julian Sohlberg Ekholm.
Gästspel – Six hands dinner 27 & 28 mars
David Lundqvist får sällskap av Birgit Malmcrona och Johan Backéus i Hallins Hus under en helg i mars.
Tillsammans, med sex händer i köket, skapar de en kavalkad av goda smaker.
Boka din plats till gästspelet
Birgit är född i Madrid i Spanien, flyttade till Sverige 2014 och har arbetat på välrenommerade krogar som Gondolen, Shibumi och Ichi. Hennes stil förenar nordiska och japanska influenser, samtidigt som den spanska matkulturen ger djup och karaktär åt rätterna.
Johan, uppvuxen i Norrlindsjö utanför Sundsvall, arbetade flera år i Stockholm där han också vann Årets Kock 2017. Hans mat präglas av närheten till naturen och årstidernas skiftningar, med en strävan efter att skapa något personligt och äkta.
Idag driver de restaurangen Naturaj i Sundsvall och bor på en gård i Norrlindsjö. Där odlar de, plockar och föder upp grisar och andra djur – ett kretslopp som förser köket med råvaror och inspiration. Gården är en naturlig del av deras filosofi: att vara nära maten, leva i samklang med naturen och låta platsen sätta tonen. Resultatet blir en helhetsupplevelse där deras olika bakgrunder och berättelser vävs samman på tallriken.

Från första stund ...
Ni checkar in, bjuds på härbakat fika och kaffe. Känner er som hemma och landar i rummet.
Den vedeldade bastun är tänd och välkomnar er till en stunds avkoppling. Kanske tar ni även ett svalkande dopp alldeles utanför, i Slussenviken?
För den som hellre tar en promenad, finns fina slingor och stråk alldeles inpå knuten.

... till middagen. Och förbi.
David och Julian väver samman mat, dryck och kultur. Under kvällen delar de med sig av berättelser – om havet, odlingarna och människorna som gör smakerna möjliga. Fine dining på vårt vis. Omsorgsfullt, levande och avslappnat.
Mer än en måltid – här får samtalen ta plats, ljuset falla över glasen och dofter som både väcker och skapar minnen.
En kväll i Hallins går utmärkt att kombinera med ett boende hos oss – här får samtalen fortsätta, långt efter att sista rätten serverats.
Välkomna till Hallins Hus.
Slussens Pensionat
559346-6807
Slussen 415
47393 Henån
info@slussenspensionat.se
+46 304 37525
Instagram: @slussenspensionat
Facebook: slussenspensionat
Öppettider
Öppet vid evenemang.
Se vad som händer på Slussen och boka här!