Välkommen till Slussens egna
fine dining restaurang!
David Lundqvist, tillika Årets Kock 2018, och Julian Sohlberg, sommelier, bjuder tillsammans in till Social Fine Dining i pop-up-restaurangen Hallins Hus. Målet med Hallins Hus är att fira vår region i och med allt vad den har att erbjuda vad gäller råvaror, historia och kultur.
Hallins Hus lever hela året. Under våren, sommaren och hösten skördar vi och tar tillvara det naturen och odlingarna erbjuder. När vintern är här och Hallins Hus öppnar tar vi hem närproducerat kött och det finaste i fisk och skaldjur.
Välkomna till en intim och intensiv upplevelse i sittningar om 22 personer, många serveringar och överraskningar från skog, hav och odlande grannar – serverade med utvalda och spännande drycker.
Pris & bokning
Hallins Hus är bokningsbart enligt kalendern nedan. För sällskap över 20 personer är Hallins Hus bokningsbart veckans alla dagar. Välj ert datum och klicka på BOKA. Önskar du boka detta paket utan övernattning, välkomna att maila er bokningsförfrågan till info@slussenspensionat.se.
Lör 29 mars | BOKA | |
Lör 5 april | BOKA | |
Lör 12 april | Winemakers Dinner | BOKA |
Menyn för 2025 i Hallins Hus
Välkomnande med canapéer
- Minikiwi svartpepparmaräng
- Krustad – Lammtartare med ostronblad, rödbeta och ramslök
- Rapsoljeglass, salt och rapsolja
- Tartlette – Krabba, äpple, senap och Rönnbär
- Räkchips på arköräka, pepparrot och yuzu
- Hjärtmusselroyale med gräslök, surdeg och syrad lök
Matsalen – Serveringar
1:a Mjölksyrad vit sparris, rimmad skrei, kombu, caviar och bergamottsvinigrette
2:a Pilgrimsmussla med vit soja, timutpeppar, citrus, mjölksyrad fänkål och saltört
3:e Mozzarella på Torpmjölk med gröna jordgubbar och tomater, kanderad lökpuré och bonito på svensk röding
4:e Orustmusslor och ostron med gurka, dill, ättika, tång och sjögräs
Vid grillen
Varm kopp kräftbuljong
Grillat: Spett, havskräfta, hemgjord fisksås och krispigt kycklingskinn
Hällbröd: Stekt i kräftsmör
Matsalen – andra rundan
5:e Piggvar bakad i grillat smör med tempuraslag, smörsås, fiskrom och potatis
6:e Tortelloni fylld med svensk anklever och oxsvans med ”creamed corn” och svart tryffel
7:e Svensk anka med steklök, rabarber, pistage, rosépeppar och rostad märg
Desserter
Pre-Dessert: Honungsglass, honeycombe bipollen, lakrits, citron och salt
Ost: Tegel, lagrad i 36 månader, från Almenäs bruk med pressad frukt och nötkaka samt fjolårets nypon
Dessert: Risglass, getmesekola, puffat bulgur, havssalt och frasigt rispapper
Kaffegodis: 7 sorters kakor

