fbpx

Hotell i innerskärgården

 

Slussens Pensionat är inte bara ETT pensionat, här bor du i hela Slussen och det finns många olika alternativ att välja mellan. Kanske bokar du ett rum med havsutsikt i huvudbyggnaden, likt ovan, en egen liten stugan Marí eller ett av våra unikt designade rum på Edet. Här finns inte korridorer och TV-apparater utan här har vi satsat på lummiga trädgårdar, stora verandor och många platser att umgås och mysa på. Alla ska hitta sin egen favvo-plats på Slussen. Längst ner på sidan hittar du flygbild över området. 

Hotellhusen – vid pensionatet:

Pensionatet

I vattenlinjen precis intill badplatsen ligger huvudbyggnaden. Här finns receptionen, kök, restaurang med scen och en del av våra rum.

Vill ni bo här bokar ni:
Trebäddsrum med havsutsikt – 1 st på 3:e våningen med balkong mot havet.  Dubbelsäng, en enkelsäng och två fåtöljer (som kan bäddas upp till extrasängar, maila oss om detta). Eget badrum.
Dubbelrum med havsutsikt – 2 st på 3:e våningen med dubbelsäng, balkong och utsikt mot havet. Eget badrum.
Trebäddsrum på Pensionatet – 1 st på 3:e våningen med balkong i söderläge. Dubbelsäng och en enkelsäng. Eget badrum.
Enkelrum plus – 3st på våning 2. Balkong med havsutsikt. En enkelsäng & en bäddbar fåtölj. Perfekt för en person, en smula trångt för två. Eget badrum.

Alfridas Hylla

Alldeles bredvid huvudbyggnaden vid badplatsen ligger Alfridas Hylla. Rummen har ingång från en möblerad veranda med viss utsikt mot havet.

Här ligger sammanlagt sex rum med separata sängar. Alla har eget badrum.
Vill ni bo här bokar ni:
Dubbelrum Twin
Dubbelrum Twin Funktionsanpassat

Sistnämnda anpassat för dig som har en funktionsvariation, parkering för dig finns alldeles utanför. Läs mer om anpassningen här.

Hotellhusen – på Edet, ca 250 m från receptionen:

Hallins Hus

På Edet ligger fler hotellrum, utspridda i olika, unika hus. Hallins Hus är namngivet efter familjen som bott här. Det har en säregen charm med mysiga rum. Här finns veranda, balkonger, kök och två sällskapsytor.

Vill ni bo här önskar ni det i bokningen, observera att vi kan inte alltid tillgodose önskemål på grund av tillgänglighet. Här finns:
Trebäddsrum – på 1:a våningen. Dubbelsäng, en enkelsäng. Kan funktionsanpassas något vid önskemål. Eget badrum.
Dubbelrum Kingzise –på 1:a våningen. Dubbelsäng 160 cm. Eget badrum.
Två bäddsrum Budget –på 2:a våningen i anslutning till stor sällskapsyta och balkong mot havet. Enkelsängar. Badrum utanför rummet som delas med ett annat likadant rum.
Enkelrum –på 1:a våningen. Enkelsäng & eget badrum.

Stockholm

Huset är inte uppkallat efter staden, utan efter fartyget. Här möter en öppen ljus veranda mörk originalinredning från fartyget.
Här finns veranda, kök och sällskapsyta.

Vill ni bo här önskar ni det i bokningen, observera att vi kan inte alltid tillgodose önskemål på grund av tillgänglighet. Här finns:
Dubbelrum Kingsize – 3 st på våning 3. Dubbelsäng  och eget badrum.
Maskinrummet – ett budgetalternativ beläget en trappa ner rum med stor säng, litet fönster. Badrummet är ligger utanför rummet men är exklusivt för dig som bor här. Badkar.

Cafétöserna

Huset har en gedigen lantlig och ombonad charm i sällskapsytorna och i köket. Rummen är klädda i laserad panel, varma och inbjudande. Här finns veranda, större kök och sällskapsyta.

Vill ni bo här önskar ni det i bokningen, observera att vi kan inte alltid tillgodose önskemål på grund av tillgänglighet. Här finns:
Trebäddsrum – 2st på 2:e våning.  Dubbelsäng & en enkelsäng. Eget badrum
Dubbelrum Prince/princess – 1st på våning 2, 2st på våning 2 med ingång från balkong, 1 st på våning 1 med ingång från veranda. Dubbelsäng 140 cm, eget badrum.
Dubbelrum Kingsize – 1st på våning 1 med ingång från veranda. Dubbelsäng  och eget badrum.

Lägenhet vid havet – Röda huset & Blå Studion

På gräsmattan mot hamnen finns boenden som passar för självhushåll under lågsäsong eller för dig som vill ha ett extra privat boende.  Lägenheterna har båda separat sovrum och badrum, ett mindre kök och en vardagsrumsdel.

Vill du bo här bokar du:
Röda Huset – vår största lägenhet. På vån 1 finns kök, vardagsrum, badrum. På vån två 1st dubbelrum med dubbelsäng, 2 st tvåbäddsrum, badrum.

Blå Studion – kök med vardagsrumsdel, sovrum, badrum.

Mári en egen liten stuga

Vår egen lilla sommarstuga i trädgården. På våren blommar magnolian utanför dörren och under sommaren ligger stugan inbäddad i gröna löv. Här bor ni mitt i smeten men ändå för er själva.

Vill ni bo här bokar ni:

Stuga med havsutsikt – Hall, badrum, kök med utgång till veranda med havsutsikt, sovrum med stor dubbelsäng och utsikt mot havet, vardagsrum med en enkelsäng och en soffa, som kan bäddas om till en extrasäng.

Maila oss om ni önskar boka till en person i extrasäng.

I köket finns det köksverktyg men är inte försett med inget basskafferi.

 

Frågor om bokning
Ta med hunden?

Hund får tyvärr inte följa med in i restaurangen. Däremot är det tillåtet att ta med hund om ni bokar in er i vårt rum ”Maskinrummet”.

Slussens Pensionat

559346-6807
Slussen 415
47393 Henån

info@slussenspensionat.se
+46 304 37525 

Öppettider 
Vid evenemang krävs bokning.

Juni
Ons-lör 18-21 
Midsommarafton: Midsommarmeny & öppet hotell
Midsommardagen: Musikquiz med Gunnar

Juli
Lunch 11.30-14.30 
Middag 18-21

Augusti
Ons-lör 18-21

September-november 
Öppet vid evenemang.

Se vad som händer på Slussen!