fbpx

Cirkeln är sluten, David lundqvist tillbaka på slussen

Vår kökschef David Lundqvists gastronomiska bana började på Slussens Pensionat. Som tonåring arbetade han sin första sommar i disken för att några år senare avsluta som köksmästare. David jobbade sedan vidare i krogsveriges toppskikt och år 2018 vann han Årets kock, svensk mästare i matlagning. Nu är han tillbaka på Slussens Pensionat – cirkeln är sluten och vi är glada att jobba i ett team med denna stjärna!

Davids mat är avskalad, elegant, har höga smaker med klara smakbilder. Som matlagare lägger David stor vikt vid hantverket och råvarorna som är närproducerade och svenska i den mån som det går. Kanske har du sett David laga mat i Nyhetsmorgon eller så har du hört talas om begreppet ”Håll käften-mat”? Eller så har du inte det men kan hålla med om att visst är det så – vad tyst man blir när något är grymt gott! David erbjuder inte bara håll-käften mat i Slussenrestaurangen utan även matlagningskurser, catering, matlagningstävlingar och mycket mer! 

Matlagningskurs eller matlagningstävling

Konferensen, kompisgänget, svensexan eller möhippan? Kanske kick-off med nya gruppen? Lär er mer om matlagning av vår stjärnkock David Lundqvist samtidigt som ni avnjuter något gott i glasen. Är ni tävlingsmänniskor kan en klassisk matlagningstävling planeras där juryn består av ingen  mindre än David själv!

Varför inte bjuda hem David till Er eller Ert kontor där han kan lära er att göra den perfekta såsen, hur man jäser bröd eller hur man dekorerar mat för att få den mest trista rätt att se härligt fräsch ut!

Gör det enkelt och catera! 

Trädgårdsfest, student eller vill du bara imponera på gästerna? Då är catering rätt val för Er. David sätter ihop menyförslag utefter antal gäster, typ av servering och matpreferenser. 

David gör håll-käften mat, oavsett om det är mat för träningsresan, studentmottagningen eller gourmetmiddagen så syr David ihop en meny utefter era önskemål. 

vinflaskor på träbod
Gästspel 

David tar med sig sin känsla för matlagning till andra restauranger i Sverige där era gäster får uppleva nya smaker. Tillsammans skapas en unik femrättersmeny som knyter an till Davids matlagningsstil, till Ert team och Era lokala producenter. Tillsammans levererar vi en produkt som är nytänkande och unik. David står gärna till förfogande när det kommer till inköp och dryckesförslag.

KONTAKT

Vill du göra något annorlunda med din personal, vill ni arrangera ett gastronimiskt event i Er restaurang, eller fyller någon jämt? Skicka en förfrågan till David idag! Har du en bokningsförfrågan till restaurangen, maila din förfrågan här.

13 + 4 =

Lokala råvaror i fokus

 Vi satsar på Orust. Tillgången på härproducerat varierar såklart  men vi har en sann lyx att handla massor av råvaror från ön. Tillexempel Fredrik & Emelie i Röra som levererar sin sparris i flätad korg från grönsaksland in i köket. Yoghurten till frukostbuffén som kommer från Eva Lisas kossor på Torps Farm ett stenkast härifrån. Läs mer om restaurangen här >

Slussens Pensionat

559346-6807
Slussen 415
47393 Henån

info@slussenspensionat.se
+46 304 37525 

Öppettider 
Vid evenemang krävs bokning.

Juni
Ons-lör 18-21 
Midsommarafton: Midsommarmeny & öppet hotell
Midsommardagen: Musikquiz med Gunnar

Juli
Lunch 11.30-14.30 
Middag 18-21

Augusti
Ons-lör 18-21

September-november 
Öppet vid evenemang.

Se vad som händer på Slussen!