Cirkeln är sluten, David lundqvist
Är tillbaka på slussen
Vår kökschef David Lundqvist har en alldeles särskild koppling till Slussens Pensionat. Det var här hans matresa började – som tonåring i disken en sommar – och några år senare som köksmästare. Sedan dess har David arbetat på några av Sveriges främsta krogar, och 2018 blev han utsedd till Årets kock – svensk mästare i matlagning. Nu är han tillbaka där allt startade, och vi är otroligt glada över att ha honom tillbaka igen.
Davids matlagning kännetecknas av ett tydligt hantverk, noggrant utvalda råvaror och rena, eleganta smaker.
Han strävar efter att jobba med svenska och närproducerade ingredienser så långt det är möjligt, och hans mat lämnar få oberörda. Kanske har du sett honom laga mat i Nyhetsmorgon, eller hört talas om uttrycket “håll käften-mat” – den där sortens mat som får det att bli alldeles tyst runt bordet för att alla bara njuter. Och om inte, så förstår du säkert vad vi menar när du väl smakar.
Utöver att driva köket på Slussens Pensionat erbjuder David även matlagningskurser, catering, tävlingar och andra kulinariska upplevelser – alltid med samma passion och värme som genomsyrar allt han gör.

Matlagningskurs eller tävling – med stjärnkocken David Lundqvist
Letar du efter en rolig aktivitet för konferensen, kompisgänget, möhippan eller kanske kick-offen? Då är en matlagningskurs eller matlagningstävling med David Lundqvist ett perfekt val.
Här får ni lära er mer om matlagningens grunder (och några hemliga knep) samtidigt som ni njuter av något gott i glasen. Och om ni gillar att tävla? Då ordnar vi en fartfylld matlagningstävling – med David själv som jury.
Vill ni hellre hålla till hemma eller på kontoret? Inga problem. David kan komma till er och lära ut allt från hur man gör en perfekt sås, bakar eget bröd eller får även den enklaste rätt att se riktigt inbjudande ut.
Gör det enkelt – välj catering från oss!
Ska du ordna trädgårdsfest, studentfirande eller bara bjuda på något riktigt gott? Då kan catering vara det smidiga och smakrika alternativet.
Tillsammans med dig tar vår kökschef David Lundqvist fram en meny som passar just ditt tillfälle – utifrån antal gäster, serveringsform och matpreferenser.
Oavsett om det handlar om mat för en träningsresa, en avslappnad mottagning eller en elegant middag, så ser David till att maten blir något att minnas. En meny skapad med känsla, råvarukärlek – och som ofta leder till att det blir alldeles tyst runt bordet.


Gästspel
David tar med sig sin känsla för matlagning till andra restauranger i Sverige där era gäster får uppleva nya smaker. Tillsammans skapas en unik femrättersmeny som knyter an till Davids matlagningsstil, till Ert team och Era lokala producenter. Tillsammans levererar vi en produkt som är nytänkande och unik. David står gärna till förfogande när det kommer till inköp och dryckesförslag.
KONTAKT
Vill du göra något annorlunda med din personal, vill ni arrangera ett gastronimiskt event i Er restaurang, eller fyller någon jämt? Skicka en förfrågan till David idag! Har du en bokningsförfrågan till restaurangen, maila din förfrågan här.
Lokala råvaror i fokus
Vi satsar på Orust. Tillgången på härproducerat varierar såklart men vi har en sann lyx att handla massor av råvaror från ön. Tillexempel Fredrik & Emelie i Röra som levererar sin sparris i flätad korg från grönsaksland in i köket. Yoghurten till frukostbuffén som kommer från Eva Lisas kossor på Torps Farm ett stenkast härifrån.
Slussens Pensionat
559346-6807
Slussen 415
47393 Henån
info@slussenspensionat.se
+46 304 37525
Instagram: @slussenspensionat
Facebook: slussenspensionat
Öppettider
Öppet vid evenemang.
Se vad som händer på Slussen och boka här!