fbpx

Restaurangen – En Maxad smakupplevelse

I vår restaurang basar vår chef, David Lundqvist som vunnit Årets Kock 2018, svensk mästare i professionell matlagning. Han sätter den lokala råvaran i fokus för rena och spännande smaker – enkelhet med hög finess. Tillsammans med restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg välkomnar de er till en maxad smakupplevelse. Maten matchas med goda drycker, gärna spännande viner. Vi serverar bara ekologiska viner och en hel del nördiga naturviner.

Svensk mästare i professionell matlagning

Vår kökschef David Lundqvists gastronomiska bana började på Slussens Pensionat. Som tonåring arbetade han sin första sommar i disken för att några år senare avsluta som köksmästare. Sedan jobbade David vidare i krogsveriges toppskikt och år 2018 vann han Årets kock, svensk mästare i matlagning. Nu är han tillbaka på Slussens Pensionat – cirkeln är sluten och vi är glada att jobba i ett team med denna stjärna!

Kanske har du sett David laga mat i Nyhetsmorgon eller så har du hört talas om begreppet ”Håll käften-mat”? Eller så har du inte det men kan hålla med om att visst är det så – vad tyst man blir när något är grymt gott!

Är ni mer nyfikna på David? Kolla in fliken maten på hemsidan för att se vad David kan erbjuda. 

Lokalproducerad mat med mycket kärlek 

Så eko som möjligt.
Så nära ifrån som det går.
Så gott som vi bara kan.
Efter många års strävan kan vi konstatera att de tre principerna har skapat en uppskattad restaurang där våra gäster kan känna sig nöjda, inte bara med det som serveras från scenen, utan även det på tallriken. Vi är säkra på att vi har nått långt i vår ambition: En hållbar gastronomi.

Kockarna hos oss jobbar med råvarans smaker för att lyfta den maximalt. De jobbar brett. Bohuslän till Asien, gärna med inslag av syrat och fermenterat.

Mat på tallrik i Restaurangkök
Mat på tallrik i Restaurangkök
Lokalproducerad mat med mycket kärlek 

Så eko som möjligt.
Så nära ifrån som det går.
Så gott som vi bara kan.
Efter många års strävan kan vi konstatera att de tre principerna har skapat en uppskattad restaurang där våra gäster kan känna sig nöjda, inte bara med det som serveras från scenen, utan även det på tallriken. Vi är säkra på att vi har nått långt i vår ambition: En hållbar gastronomi.

Kockarna hos oss jobbar med råvarans smaker för att lyfta den maximalt. De jobbar brett. Bohuslän till Asien, gärna med inslag av syrat och fermenterat.

vinflaskor på träbod
En grön vinlista för vinnördar

Vill du dricka goda viner och noga utvalda drycker har du kommit rätt. Restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg är en mästare på att skapa både bredd och spets. Klart att du kan dricka klassiska alternativ som en ljuvlig riesling, men det finns också Pét-Nat från den skånska frukträddaren och producenten Fruktstereo, oranget naturvin och äpplemust från Norra Bohuslän. Här får du gärna dryckesrekommendationer och har du ett särskilt stort intresse – fråga efter Julians specialar-vinlista.

Slussens Pensionat

559346-6807
Slussen 415
47393 Henån

info@slussenspensionat.se
+46 304 37525 

Öppet vardagar för konferenser & förbokade sällskap. 

I februari 2024 öppnar vi vår pop-up fine dining restaurang Hallins Hus! 

Se vad som händer på Slussen!