Restaurangen – En Maxad smakupplevelse

 

I höst och vinter serverar vi lyxiga fyra rättersmenyer, alla designade av vår chef, David Lundqvist som vunnit Årets Kock 2018, svensk mästare i professionell matlagning Han sätter den lokala råvaran i fokus för rena och spännande smaker – enkelhet med hög finess. Tillsammans med restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg välkomnar de er till en maxad smakupplevelsen. Maten matchas med goda drycker, gärna spännande viner. Vi serverar bara ekologiska viner och en hel del nördiga naturviner.
I oktober bjuder de på skaldjursmenyer med hummer, havskräfta och blåmusslor. I november en höstmeny med vilt, fisk och svamp och i december fyller julens bästa smaker tallrikarna.

Boka online:
⇒  Musikpaket med skaldjursmeny, höstmeny eller julmeny.

inkluderar fyrarätters middag och konsertupplevelse, övernattning och frukost.

  • Kolla när vi har öppet och spana in eventprogrammet
  • Välj datum, rum och antal gäster
  • Välj en tid i restaurangen – du har ditt bord tills vi stänger
  • Paketbokningen betalas online, kan avbokas fram till en vecka före ankomst
  • Vi placerar er i tur och ordning efter datum ni bokade
 
Boka online:
⇒  Bordspaket med skaldjursmeny, höstmeny eller julmeny.

inkluderar fyrarätters middag och konsertupplevelse.

  • Kolla när vi har öppet och spana in eventprogrammet
  • Välj datum och antal gäster
  • Välj en tid i restaurangen – du har ditt bord tills vi stänger
  • Paketbokningen betalas online, kan avbokas fram till tre dagar före ankomst
  • Vi placerar er i tur och ordning efter datum ni bokade
 
Svensk mästare i professionell matlagning

Vår kökschef David Lundqvists gastronomiska bana började på Slussens Pensionat. Som tonåring arbetade han sin första sommar i disken för att några år senare avsluta som köksmästare. Sedan jobbade David vidare i krogsveriges toppskikt och år 2018 vann han Årets kock, svensk mästare i matlagning. Nu är han tillbaka på Slussens Pensionat – cirkeln är sluten och vi är glada att jobba i ett team med denna stjärna!

Kanske har du sett David laga mat i Nyhetsmorgon eller så har du hört talas om begreppet ”Håll käften-mat”? Eller så har du inte det men kan hålla med om att visst är det så – vad tyst man blir när något är grymt gott!

Lokalproducerad mat med mycket kärlek 

Så eko som möjligt.
Så nära ifrån som det går.
Så gott som vi bara kan.
Efter många års strävan kan vi konstatera att de tre principerna har skapat en uppskattad restaurang där våra gäster kan känna sig nöjda, inte bara med det som serveras från scenen, utan även det på tallriken. Vi är säkra på att vi har nått långt i vår ambition: En hållbar gastronomi.

Kockarna hos oss jobbar med råvarans smaker för att lyfta den maximalt. De jobbar brett. Bohuslän till Asien, gärna med inslag av syrat och fermenterat.

Mat på tallrik i Restaurangkök
Mat på tallrik i Restaurangkök
Lokalproducerad mat med mycket kärlek 

Så eko som möjligt.
Så nära ifrån som det går.
Så gott som vi bara kan.
Efter många års strävan kan vi konstatera att de tre principerna har skapat en uppskattad restaurang där våra gäster kan känna sig nöjda, inte bara med det som serveras från scenen, utan även det på tallriken. Vi är säkra på att vi har nått långt i vår ambition: En hållbar gastronomi.

Kockarna hos oss jobbar med råvarans smaker för att lyfta den maximalt. De jobbar brett. Bohuslän till Asien, gärna med inslag av syrat och fermenterat.

vinflaskor på träbod
En grön vinlista för vinnördar

Vill du dricka goda viner och noga utvalda drycker har du kommit rätt. Restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg är en mästare på att skapa både bredd och spets. Klart att du kan dricka klassiska alternativ som en ljuvlig riesling, men det finns också Pét-Nat från den skånska frukträddaren och producenten Fruktstereo, oranget naturvin och äpplemust från Norra Bohuslän. Här får du gärna dryckesrekommendationer och har du ett särskilt stort intresse – fråga efter Julians specialar-vinlista.

Frågor om bokning

 

Boka paket via telefon?
Nej, alla bokningar görs online, här betalar ni också er paketbokning.
 
 
Bordsbokning via telefon?

Nej, alla bokning sker i princip online. Stora sällskap eller festarrangemang diskuterar vi såklart via mail eller telefon.
Ibland får vi en sen avbokning, du är alltid välkommen att ringa/maila och kolla om vi har platser. Men är det fullt på hemsidan så stämmer detta i de allra flesta fall.

Bara titta in?

Aldrig en bra idé på lågsäsong! Men baren är öppen oftast lördagar, ibland på fredagar,
från kl 14, välkommen att titta in!

 

Slussens Pensionat
Slussen 415
47393 Henån

M: info@slussenspensionat.se
T: +46 304 37525 

Öppettider:
mars - december
Konferenser vardagar
Privatgäster lågsäsong weekend
högsäsong dagligen