Tillgänglighet!

Slussens Pensionat består av flera byggnader, huvudbyggnaden och Alfridas Hylla ligger tillsammans ner vid vattnet. Cafétöserna, Stockholm och Hallins hus ligger på Edet i Slussen. Däremellan är det en promenad genom hamnen på ett par minuter ca 300 meter. Restaurangen i huvudbyggnaden har en liten parkering som får användas av gäster med funktionshinder.
Från parkeringen och ned till entrén leder en kort men brant backe. Den brukar aldrig vara några problem för våra rullstolsburna gäster. Hela restaurangen ligger i markplan, har man väl kommit in är dörrarna breda och trösklarna obefintliga. Vi ordnar självklart ett bord som är lätt tillgängligt från entrén. En av toaletterna ligger i marksamma plan och är försedd med handtag för stängning och handtag vid toan.
Dagtid är verandan i restaurangen mycket ljus.

Hotellet

Vi har ett handikappanpassat rum i Alfridas Hylla i direkt anslutning till parkeringen. Rummet är lämpligt för gäster som är rullstolsburna.
Toaletten är handikappanpassad med höjd toalettsits och armstöd och en rymlig dusch. Alla dörrar är vida. Loftgången har havsutsikt. I bokningen är det rummet som heter Tvåbäddsrum. Du måste tänka på att ange att du önskar detta rum i bokningen eller ringa till oss så att det är ledigt. Av de 32 rummen på Slussens Pensionat är följande tillgängliga från markplan:
Sex rum på Alfridas Hylla, två rum i Cafétöserna en kort trappa till entrén, tre rum i Hallins Hus kort trappa.

Konferenslokaler

En av våra lokaler är tillgänglig från entréplan. Det krävs någon form av ramp till trappan upp till entrén. Samtliga lokaler har fullt dagsljus och övrig belysning är bra. Hörselslinga finns på begäran .

Allergier & Kost

Slussens Pensionat är rök- och djurfritt.
Våra menyer bygger på att vi lätt kan anpassa dem till gluten- och laktosfria varianter. Frukosten har alltid laktos- och glutenfria alternativ. Övriga allergier hanterar vi i varje enskild situation. Vi daterar upp innehållet i vår meny dagligen och personalen har full information att tillhandahålla. För allas bästa är det alltid bra att ta kontakt i förväg vid speciella födoämnesallegier!

Syn

Slussens Pensionat är djurfritt men vi tar emot ledarhundar för synskadade. Vi måste bara få en förfrågan i förväg så att vi kan göra ett bra arrangemang.
Vi har märkt upp alla trappor och nivåskillnader med kontrasttejp för att underlätta för dig med nedsatt syn. I restaurangen finns en meny med större stil för dig som har svårt att läsa små bokstäver.