FAQ

Jag tänkte boka Musikpaket men blir helt förvirrad av alla olika rumsalternativ. Hur vet jag var jag hamnar?

Kika på “Översiktskarta” i menyn under Sommarens artister. Där ser du ett flygfoto över Slussen med våra olika hus utmärkta. På sidan “Våra hus och rum” hittar du beskrivningar av husen och en guide till de olika rumsalternativen som du sen kommer att få upp i bokningen.

Jag vill boka ett Musikpaket - vad händer om jag inte kan komma?

Bokar du ett Musikpaket online kan du också enkelt boka av det online, bara du avbokar före kl 12.00 tre dagar innan ankomst. Du går in på din bokning via ditt boknings-id. Pengarna betalas tillbaka. Har du problem med att göra det på egen hand kontakter du Nordic Travel: cancellation@nordictravel.se, 031-3885881

 
Hur köper jag biljetter till konserterna?

Du köper biljett här på hemsidan och bokar samtidigt ett bord om du vill äta middag före konserten, eller en ståplats i baren.

Jag har gjort en bokning men har inte fått en bekräftelse. Pengarna har dragits från mitt konto. Är jag inbokad eller inte?

Har din bokning gått igenom ska du ha fått en bekräftelse. Kontrollera din spam-korg – bland fastnar bekräftelsemailen där! Hittar du ingen bekräftelse – kontakta oss så kollar vi om vi fått in den. Har bokningen av något skäl hakat upp sig reserveras pengar ändå på Nordic Travels konto för att sedan gå tillbaka om inte bokningen genomförts. Då får du göra et nytt försök.

Jag har bokat konsertbiljetter men fått förhinder. Kan jag boka av och få pengarna tillbaka?

Javisst. Du kan själv ändra eller avboka via ditt boknings-id på den bokning du gjort.
Annars kan du ändra eller avboka din bokning via telefon till 031-388 58 80 under ordinarie öppettider eller via mail till  cancellation@nordictravel.se. (avbokning)

Jag har bokat åtta konsertbiljetter men vi blir bara fem. Hjälp vad ska jag göra?

Du kan själv ändra eller avboka via ditt boknings-id på den bokning du gjort.
Annars kan du ändra eller avboka din bokning via telefon till 031-388 58 80 under ordinarie öppettider eller via mail till bokning@nordictravel.se ( ändring) cancellation@nordictravel.se. (avbokning)

Jag har fått ett presentkort och vill använda det. Hur bokar jag?

Det går dessvärre inte att boka online i så fall. Skicka ett mail så gör vi en manuell bokning och sänder en bekräftelse till dig.

Jag försöker boka med det verkar vara fullt. Kan jag sätta upp mig på en väntelista?

Eftersom all bokning sker online kommer alla återbud omedelbart upp och blir bokningsbara platser. Det är utom vår kontroll. Du måste alltså själv bevaka bokningen och se om det dyker upp lediga platser eller rum. För sista minuten-återbud kan du ringa samma dag.

Jag försöker boka bord för sex personer kl 19.30 men kommer inte vidare i bokningen. Gör jag nåt galet eller är det nåt fel på er hemsida?

Nej det är inget fel varken på dig eller oss. Det finns platser kvar till 19.30 men inte tillräckligt många för att din bokning ska gå igenom. Scrolla ner lite så ser du felmeddelandet och hur många platser som finns tillgängliga. Boka en annan tid eller välj verandan istället för matsalen. Du kan också boka olika tider för sällskapet – vi bokar ett gemensamt bort till er på den första tiden.

Varför finns det tre olika tider när jag vill boka bord? Är det tre sittningar?

Vi vill gärna att ni i publiken kommer vid lite olika tider så att serveringen ska gå smidigt och ni ska slippa vänta på maten. Har du väl satt dig vid ditt bord behåller du det hela kvällen tills evenemanget är slut.

Kan jag boka en sittplats i baren?

Nej.

Jag älskar verkligen den här artisten och vill sitta allra längst framme vid scenen. Hur gör jag?

Du bokar tidigt. Håll ett öga på Facebook och vår hemsida. Vi är grymt demokratiska. Först till kvarn helt enkelt. Dessutom premierar vi de gäster som bokar ett helt paket och placerar dem så bra vi kan både i matsalen och på verandan.

Jag har bokat ett Musikpaket på fredag men måste byta till lördagen. Kan jag ringa och ändra dag?

För att undvika trassel är det bästa att du ändrar din bokning online. Gå in på ditt boknings-id så kan du enkelt byta datum. Du får en ny bekräftelse. Har du problem kontaktar du Nordic Travel: bokning@nordictravel.se, 031-3885881

Jag försöker boka ett Musikpaket och vill ha ett rum med havsutsikt. Men jag hittar inte något rum med havsutsikt i listan. Kan jag skriva att jag vill ha utsikt och balkong mot havet?

Finns Dubbelrum med havsutsikt inte med bland alternativen så är de rummen fullbokade helt enkelt. Klicka på övriga alternativ och se om du hittar ett annat rum som du kan trivas i.

Vi är ett stort sällskap som vill boka Musikpaket. Vi vill gärna bo tillsammans i samma hus. Det är svårt att boka online .

Ja, det håller vi med om. Skicka ett mail så bokar vi in er manuellt så det blir bra för er. Vi fakturerar er och ni betalar paketen i förskott.

Vi är en familj med flera barn i olika åldrar som vill boka Musikpaket. Finns det specialpris för barnen?

Vi föreslår att ni skickar ett mail så hjälper vi er med bokningen. Barn som sover i föräldrarnas säng betalar inget paketpris utan enbart för middagen. Äldre barn betalar halva priset för Musikpaketet.

Jag har bokat ett Musikpaket och skulle vilja stanna en natt till. Kan jag boka enbart rum och frukost?

Nej. Under sommaren när vi har artistevenemang varje kväll säljer vi enbart kompletta Musikpaket för en eller två nätter. Däremot är du välkommen att boka Slow Stay – tre nätter och betalar då för rum och frukost. Vi bjuder på en konsert under vistelsen.Tänk på att meddela när du bokar vilken konsert du vill se. Maten tillkommer.

Jag vill gärna bo på Slussens Pensionat en natt men är bortbjuden och alltså inte intresserad av middag och konsert. Kan jag boka rum och frukost?

Nej. Vi säljer bara Musikpaket för enstaka nätter. I sista minuten kan du alltid höra av dig och höra om det finns ett ledigt rum. Då kan vi ordna det.

Vi vill äta på Slussen men inte se konserten. Kan vi det?

Om vi inte har fullbokat är ni välkomna att äta middag och gå innan uppträdandet. Då ringer ni eller mailar och bokar bord kl.19.00.

Vi tänkte äta lunch på Slussen. Bör vi boka bord eller kan vi bara komma?

I år har vi dessvärre inte öppet för lunch!

Vi kommer med båt. Kan vi boka plats i er gästhamn?

Det finns en gästhamn på Slussen som drivs av Föreningen Slussen. Det går inte att boka plats men det brukar inte vara några problem att få en tilläggsplats om man inte är för sent ute på eftermiddagen. Det kostar från ca 200 kr. Obs ta med kontanter till båtplatsavgiften!

Vi bor i båt i hamnen och undrar om vi kan äta frukost på pensionatet?

Vi har oftast fullt hotell och har svårt att ta emot extra frukostgäster, så nej tyvärr. Vi rekommenderar att ni tar en frukostfika på utmärkta Slussens Skafferi – gamla kiosken – borta i korsningen. De ha supergod äkta capuccino, fina mackor och nybakade croissanter!

Får jag ha min hund med mig?

Nej, vovve får inte följa med. Vi har enbart husdjursfria rum. Så även restaurangen. Men det går bra att koppla hunden på gårdsplanen och hämta en vattenskål hos oss medan ni äter lunch.

Var hittar jag veckans meny på hemsidan?

Du hittar ingen detaljerad meny på hemsidan. Vi serverar en säsongsmeny med oftast lokala råvaror som växlar efter tillgång. Det finns alltid kött, fisk och en vegetarisk rätt på menyn.

Jag är vegan - finns det något för mig att äta?

Jajamänsann – vi har alltid en vegetarisk rätt på menyn som vi kan ändra lite på så den blir helt vegansk. Vi har tänkt på det där.

Vi vill inte gärna köra hem efter konserten - finns det taxi att ringa när vi ska hem?

Nej tyvärr! Det finns överhuvudtaget ingen taxi på Orust. Enda sättet att komma hem med taxi är att förbeställa från Uddevalla eller Stenungsund. Önskar verkligen att det fanns taxiservice på Slussen!

Kan vi åka kollektivt till Slussen och hem igen?

Om du har bokat Musikpaket går det bra att ta buss till Henån, antingen från Göteborg eller Uddevalla, och därefter till Slussen och omvänt. Men du måste sova över. Det finns ingen buss hem på natten efter konserten.

Varför svarar ni så sällan i telefon?

Det är ofta upptaget när du ringer till Slussen. Ännu oftare är vi i receptionen upptagna med att ta hand om våra gäster på plats. Därför har vi konstruerat den här frågor-och-svar-sidan som en service till dig!

Prices - What does it cost?

Lunch
In our Smörrebröd restaurant there are delicious open sandwiches. Price from SEK 65 each.

Tickets for a concert – from SEK 300 – SEK 500.
Book a table in the evening –  A main dish from the menu is around SEK 250. Three course dinner from SEK 495.

Music package from SEK 1695 per person in double room. The price includes tickets for one of our live music events, a three course meal, bed and breakfast.

Slow Stay package  from SEK  2700 kr per person in double room.The package includes three nights’ accommodation with breakfast and a concert ticket for one of the evenings.
Rent a bike   SEK 50 / three hours  SEK 100 / whole day
Rent a kayak   SEK 250 / whole day
Rent a canoe  SEK 400 / whole day

Slussen Cycle package – from SEK 2095
Cycle around the inner archipelago – from SEK 3395
Cycle Coast to coast  – from SEK 3420

Kayaking & Music Nordströmmar – from SEK 2845
Kayaking & Music – Seal close up – from SEK 2995
Luxury Sea Kayaking – from SEK  4995

Lobster & Shellfish weekend – from SEK 1995
Mussel Safari & Music – from SEK 2695
Lobster Safari & Music – from SEK 2995

Pin It on Pinterest